Luontoselvitys Metsänen on vuonna 2004 perustettu yritys. Tarjoamme asiakkaillemme ammattitaidolla erilaisia luonto- ja ympäristö- sekä lajistoselvityksiä ja konsultointia selvitysten sekä maankäytönsuunnittelun yhteensovittamiseksi. Tuotamme selvitysten tuloksista käytännölliset raportit ja helposti hyödynnettävän paikkatietoaineiston.

Yrityksen palveluihin kuuluvat myös muut paikkatietoon liittyvät palvelut kuten aineistojen digitoinnit ja QGIS -ohjelman käyttökoulutukset.

Lisäksi palveluihin kuuluvat lintu- ja luonto-opastukset sekä laaja luontodigikuvavalikoima. Yritys toimii myös Wildlife Acoustics’in ja Petterssonin lepakkodetektorien jälleenmyyjänä Suomessa. Vastuuyrittäjänä toimii ympäristösuunnittelija (AMK) ja luontokartoittaja (eat) Timo Metsänen. Yritys tekee yhteistyötä useiden eri ympäristöalan osaajien kanssa ja sillä on laaja valtakunnallinen asiantuntijaverkosto, joka koostuu monipuolisesti eri lajien ja lajiryhmien sekä luontotyyppien erikoisosaajista, niin järjestöistä kuin tutkimuslaitoksista ja kumppaniyrityksistäkin.

Täältä löydät uutiskirjearkiston johon tuotamme sisältöä alan teemoista ja luonnosta.

Luontoselvitys Metsänen on rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään ja on alv-velvollinen. Löydät meidät Helsingin Laajasalosta, Rudolfintieltä.

Organisaatio

Yrittäjä ja toimitusjohtaja: Timo Metsänen

Valokuva Timo Metsäsestä

Timo Metsänen on pyörittänyt yritystä vuodesta 2004 alkaen. Metsänen on koulutukseltaan ympäristösuunnittelija (AMK) ja luontokartoittaja (eat) (Porin ammattiopisto, 2009). Syventävän eliöryhmä tentin hän suoritti linnuista sekä nisäkkäät, matelijat, sammakkoeläimet ja kalat -kokonaisuudesta. Metsänen toimii yrityksen omistajana ja toimitusjohtajana sekä omaa yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksen luontokartoitusten laatimisesta.

Luontokartoittaja: Antti Kotilainen

Antti KotilainenAntti Kotilainen on koulutukseltaan luontokartoittaja (eat) (Ammattiopisto Livia, 2022), erikoistumisenalanaan sammaleet ja paikkatiedon käsittely. Vuosien kiinnostus ja harrastuneisuus luontoon ovat jalostuneet tuoreeltaan ammatiksi. Eliöryhmistä sammalten lisäksi vahvan osaamisen piiriin kuuluvat kasvit, luontotyypit, liito-orava sekä linnut. Harrastuneisuutta on viime vuosina laajennettu, lajituntemuksen sekä menetelmien osalta, eri hyönteisryhmiin (sudenkorennot, myrkkypistiäiset, päiväperhoset) ja lepakoihin.